Reference

ZDRAVA HRANA

Pravilna i zdrava ishrana je presudna za normalno stanje i funkcionisanje organizma. Navika u vezi ishrane šta i koliko unosimo u naše tijelo direkto utiče na radnu sposobnost i dužinu života. Savremen način življenja podrazumijeva ishranu koju karakterišu nepravilni i nedovoljno izbalansirani obroci. Takvi obroci su bogati raznim enzimima, hemijskim emulgatorima i aditivima, dok se u većini slučajeva zapostavljaju voće i povrće. Opšte je poznata činjenica da je uzrok mnogih oboljenja upravo nepravilna i nezdrava ishrana. Balansirana i raznovrsna ishrana je najbolji preventivni način jačanja ljudskog organizma. Plod borovnice se pokazao kao dobar saveznik u borbi protiv hipertenzije, gojaznosti i malignih ćelija kancera. Zato vam i mi s ljubavlju preporučujemo da naša borovnica bude dio vaše zdrave ishrane.PROMOCIJE I AKTIVNOSTI

PREZENTACIJE

Kada smo god u prilici, rado učestvujemo na raznim manifestacijama i sajmovima voća i zdrave hrane. Aktivni smo u promociji pravilne dječije ishrane, jer naša borovnica ima za cilj zdrav način uzgoja ploda borovnice. Naša porodična plantaža je najprije dostupna našoj djeci, čime želimo da ukažemo na činjenicu da ovaj porodični posao radimo posve odgovorno i da nam je zdravlje djece na prvom mjestu.

Svaku priliku da se javno promovišemo koristimo u cilju borbe za ekološki prihvatljivim načinom uzgoja voća, a samim tim i promociju zdrave hrane.

MEDIJI

Jasno nam je da svaki porodični posao zahtijeva puno truda i vremena. Kako bismo ostvarili zacrtani cilj o samoodrživom porodičnom poslu, aktivno se trudimo da budemo prisutni kroz razne medije. Uporno, ali nenametljivo, težimo svakodnevnoj promociji borovnice kao našeg domaćeg proizvoda i zdravog dijela naše trpeze. Naša priča nije samo priča o porodičnom poslu, već i o želji da naša djeca u svojoj svakodnevnoj ishrani imaju što više voća i povrća, a što manje brze i nezdrave hrane.

U samoj sezoni branja borovnica, organizujemo zajednička branja ploda. Na ovaj način želimo da porodicu kao jezgro postavimo na najbitnije mjesto u našoj lokalnoj zajednici.

SAJMOVI

Kada smo god u mogućnosti zbog sezone branja, trudimo se da učestvujemo na svim sajmovima lokalnog, ali i međunarodnog karaktera. Svaki poljoprivredni sajam ili sajam zdrave hrane, je za nas prilika za stvaranje kontakata sa vama i svima koji su zainteresovani za naše proizvode.
Ako i vi budete u prilici da posjetite jedan takav sajam, slobodno posjetite naš štand.

UDRUŽENJA I KLASTERI

Našaborovnica d.o.o. je aktivan član i dio poljoprivrednog klastera GLS, koji okuplja proizvođače borovnica na prostoru opština Gradiška, Laktaši i Srbac (GLS). Na ovaj način smo osnaženi da se zajedničkim snagama proširimo na tržišta Evropske unije, ali i drugih potencijalnih tržišta.

Raznim stručnim savjetovanjima pomažemo članovima klastera, ali i onima koji to možda žela da postanu. Zajednički nastupamo kada je riječ o razvoju ove poljoprivredne grane prema Vladi Republike Srpske, ali i na nivou Bosne i Hercegovine.